46 שיעורים
![undefined](/images/rabanim/sariel.jpg)
הנחיות להכשרה של כלים לפסח במטבח
הרב שמואל אריאל | ניסן תשפ"ד
הלכות פסח הלכה למעשה
שמחת החג, כשרות המוצרים, קטניות, הכשרת המטבח
הרב משה בר ציון | א' ניסן תשפ"ד
![undefined](/images/rabanim/sariel.jpg)
הנחיות להכשרת כלים לפסח
הרב שמואל אריאל | ניסן תשפ"ג
הכשרת הבית לפסח
כשאנחנו מבערים את החמץ והשאור מביתנו אנחנו מוסיפים כוח לבטל את כוח הסטרא אחרא מהעולם. וזה מה שאמרו חכמים "בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל"
הרב שמואל אליהו | א ניסן תשפ"ג
ניקיונות לפסח
לב המועדים
לב המועדים
הרב יהודה לב | ט' ניסן תשפ"א
![undefined](/images/rabanim/yyossef.jpg)
קונטרס הכשרת כלי בתי אוכל ומרכולים לפסח תשפ"א
הראשל"צ הרב יצחק יוסף | ח' ניסן תשפ"א
![undefined](/images/rabanim/printAnonimusImgRav.jpg)
מדריך תרופות כשרות לפסח תש"פ
רבנים שונים | כ"א אדר תש"פ
הכשרת המטבח לפסח
פרק יא
א - שיש וכיור. ב - כיריים גז, חשמל, קרמי ואינדוקציה. ג - תנור אפייה ותבניות. ד - פלטה של שבת ומנגל. ה - מיקרוגל ומדיח כלים. ו - שולחן האוכל. ז - מקרר וארונות מטבח. ח - סכו"ם, סירים ומחבתות. ט - כלי לישה ומיקסר. י - כלים שונים. יא - כלי חרס ופורצלן. יב - כלי זכוכית. יג - כלי אמייל פלסטיק ושאר חומרים.
הרב אליעזר מלמד | תשפ
כללי הלכות הגעלת כלים
פרק י
א - הכשרת כלים. ב - כבולעו כך פולטו - בין הגעלה לליבון חמור. ג - היתרא בלע - הכשרה לפסח. ד - ההבדל בין בליעה באוּר לנוזלים, ודין מחבת. ה - ליבון. ו - כללי ההגעלה. ז - אם הולכים אחר הבליעה החמורה או רוב תשמישו. ח - מאכלים שבושלו בכלים שלא הוכשרו. ט - ניקוי הכלים והכנתם להגעלה. י - המתנה עשרים וארבע שעות לפני ההגעלה. יא - הגעלת הכלים בפועל. יב - הגעלת סירים. יג - בליעה בכבוש והכשרתה.
הרב אליעזר מלמד | תשפ
מנהג איסור קטניות
פרק ט
א - שורשי מנהג אשכנז. ב - מנהג יוצאי ספרד בקטניות ובאורז. ג - בני זוג מעדות שונות. ד - המינים הכלולים באיסור. ה - דיני המנהג. ו - קטניות שלא נגעו במים, ושמני קטניות. ז - בשעת הצורך לחולים וקטנים.
הרב אליעזר מלמד | תשפ
מהלכות כשרות לפסח
פרק ח
א - מצה עשירה - לישה במי פירות. ב - אין החמצה אחר אפיה, ודין מצה שרויה. ג - כללי כשרות לפסח, שיטת יוצאי ספרד ואשכנז. ד - כללי ההשגחה לפסח. ה - חלב מבהמה שאוכלת חמץ. ו - בשר וביצים. ז - תרופות בפסח. ח - חומצת לימון. ט - סבונים וקוסמטיקה וכלים חד פעמיים.
הרב אליעזר מלמד | תשפ
סדר הכשרת כלים לפסח
מדריך מפורט של הכשרת כלים לפסח של כל סוגי הכלים
הרב שמואל אליהו | ה' ניסן תש"פ
![undefined](/images/rabanim/Relyahu.jpg)
פסח חג ראשון תשע"ח מדברי הרב אליהו זצוק"ל
הגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל | ניסן תשע"ח
![undefined](/images/rabanim/printAnonimusImgRav.jpg)
חוברת תרופות כשרות לפסח תשע"ז
רבנים שונים | אדר תשע"ז
![undefined](/images/rabanim/printAnonimusImgRav.jpg)
קונטרס עזר להכשרה לפסח תשע"ז במרכולים
רבנים שונים | ניסן תשע"ז
הכשרת המטבח
דפנות הכלים בולעות מטעם המאכלים, ולכן אין להשתמש בכלים בפסח מבלי להוציא מהם תחילה את טעם החמץ * הכלל המרכזי בהכשרת הכלים: כבולעו כך פולטו * מה להגעיל ומה דורש ליבון * אופן הכשרת המטבח לפסח: תנור, שיש, גז, מיקרוגל ועוד * עיקר הניקוי הוא במטבח, מכיוון ששם אפילו פירור חמץ הוא בעיה, ולכן את מרב המאמצים יש להקדיש לניקוי זה
הרב אליעזר מלמד | ניסן תשע"ו
![undefined](/images/rabanim/printAnonimusImgRav.jpg)
אקונומיקה צריכה כשרות לפסח?
באדיבות כושרות
באדיבות כושרות
רבנים שונים | ניסן תשע"ו
גאולה הבאה לידך אל תחמיצנה
אחרי-מות תשע"ו וערב פסח
באדיבות אתר הרב *כדי שלא ישפיעו עלינו היצרים הרעים בעת הגאולה, ציווה עלינו הקב"ה להשבית את החמץ בפסח מצרים. ומכיוון שבכל שנה צומח כוח הגאולה בימי הפסח, אנו מצווים על זהירות מחמץ בכל פסח. *בגאולה השלישית נזכה תחילה לקיבוץ גלויות ולשחרור משעבוד מלכויות. נזכה לשפע גדול. אחר כך נינצל גם מיצר הרע המתגבר כדרכו בכל עת שכזאת.
הרב שמואל אליהו | ג' ניסן תשע"ו
![undefined](/images/rabanim/katzmoshe.jpg)
רענון לפסח
הרב משה כץ | ניסן תשע"ו
![undefined](/images/rabanim/printAnonimusImgRav.jpg)