כמה זמן יש להמתין בין בשר לחלב? שעה, שלוש שעות או דווקא שש? האם לאחר אכילת גבינה מותר לאכול בשר ללא הפסקה כלל? ומה הדין בגבינה צהובה?
בשאלות אלו ועוד נעסוק בעקבות המנהג לאכול מאכלי חלב בשבועות.
הלימוד יתחיל מהגמרא דרך פרושי הראשונים ועד לפסיקת האחרונים וההלכה למעשה.
נעסוק היום בדינו של מאכל פרווה שבושל בסיר בשרי (או חלבי) נקי. האם המאכל נהפך לבשרי או שמא נשאר פרווה ומותר לאוכלו עם חלב. האם מותר לכתחילה לבשל פרווה בסיר בשרי על מנת לאוכלם עם חלב או רק אם בושל מותר לערבבו עם חלב ועוד. יש לשים לב שהלימוד יעסוק בבישול בסירים נקיים שיש בהם טעם בלוע ולא בסירים שיש בהם שאריות של מאכלים.